rörtången


var ute och badade med sebbe idag på rörtången. det var äckligt vatten och kallt också. men det var ändå trevligt att få komma ut och säga hej till havet lite.

nu här hemma har jag suttit och kollat på tyskland - argentina. tyskland vann och det var kanske för mig lite otippat. men visst, dom har väl skött sig bra antar jag. gör allt jag kan för att vara insatt i vm. alla mina kompisar gör det och jag kan inte vara sämre.

på söndag ska jag nog vara med caroline, åtminstonde till klockan 16. då ska hon iväg och spela match i linköping, ljungkile, lappland eller någon annan stad på L.

gjorde en liten färgglad bilbana idag också. ni ser nog var den befinner sig.

ännu en sen natt. klockan börjar närma sig tre och jag börjar nu bli lite trött. ska lägga mig nu hade jag tänkt. det har varit en tuff dag och i morgon kommer det väl inte bli lättare. ska måla staketet ännu en gång. men jag antar att jag får se det på den ljusa sidan. jag kan ta det lite lugnt och låta målandet ta 2 timmar. jag är då uppe i tio arbetstimmar och min lön för mödan är då 700 riksdaler. det ryktades även om att man skulle få studiebidrag denna månaden, vilket jag absolut inte trodde. ska bli intressant att se vad som händer! pengarna till en macbook bara flödar in!

mĂĄste-se-video:


ni måste bara se den här videon, så himla klockren!

stadsrunda


var inne i stan med lottie idag. köpte ett par skor, trots att jag egentligen inte borde. men skorna var urläckra och det var lite rea. på bilden ser dom lite svarta ut men dom är bruna. det blev en rätt seg dag idag så jag skriver inte så mycket idag heller. himlen utanför har en vacker blå-rosa toning. försökte ta kort men det blev inte samma sak.

satte förresten upp ett nytt klistermärke på busshållplatsen i natt. redan i morse var det borttaget. fick höra rykten om att det går städare från västtrafik och kollar igenom busshållplatserna lite då och då. måste göra någonting åt detta. ska göra något så stort att dom måste hämta lastbil för att ta bort det.

affischering för juden



såg idag att någon tagit ner ett klistermärke jag satte upp i den lokala busskuren. lite trist att få såna besked tycker jag. att ingen ska kunna förstå att man bara vill ge dem lycka. men jag har gjort ett nytt som jag ska sätta upp nu ikväll och om detta åker ner inom tre dagar ska jag inte sluta sätta upp klistermärken för det. jag ska fortsätta tills mina papper eller färgen i skrivaren tar slut.

har av någon sjuk anledning laddat ner alla kent-album också. som om man inte är tillräckligt deppig.

jag tycker förresten synd om franck ribery i det franska landslaget som blir retad för att han ser ut som han gör. jag tyckte att han såg ut som ringaren i notre dame och spö ska jag ha för det.

öland


det blev ingen resa till öland. jag hittade så många nackdelar med att åka att jag bara inte kunde tvinga med mig själv. bilden ovan är väl en av anledningarna till att jag gärna skippar resan. att hela södra sverige ska ligga under pissväder...

sverige förlorade mot tyskland och precis som tobbe redan sagt, vad ska man med tvn till nu? ganska intressant att höra eftersnacket på tv såhär när vi har förlorat. att media ska lyfta upp laget som ett gäng världens starkaste män och så förlorar vi i åttondel. det verkar vara väldigt lätt att säga hur dåligt sveriges lag har spelat. jag har sagt det hela tiden. sen tippade ju jag 4-1 till sverige i åttondelsfinalen också.

sommarjobbskalkulation:
70/tim

slipning av staket - 1,5 tim
slipning av andra staket - 1,5 tim
grundmĂĄlning av staket - 1 tim
målning av staketöverdel - 0,5 tim
målning av staketöverdel (andra målning) - 0,5 tim
mĂĄlning av staket - 3 tim

sammanlagt: 8 timmar arbete
pengar till pungen: 560 koroner

midsommar är rätt kul ändå


jag har inte gjort NÅGOT vettigt under midsommarafton. allt jag gjort är att kolla på oändligt många avsnitt av family guy och och ätit chips med lottie. har inte fått tag på några vänner att spendera dagen med. lottie erbjöd förstås mig att jag skulle följa med henne ut på landet och till hennes hem där hennes storebror hade partaj. men jag kände att jag inte orkar med sånt just idag, även om jag tror att det hade kunnat bli rätt kul.


har arbetat lite med ett tryck som jag inte ska säga för mycket om också. allt jag kan säga är att det är ett tryck, att jag arbetat med det lite idag och att jag inte ska säga för mycket om det. det har med hemliga affärer att göra och du får veta tids nog vad det handlar om.

en annan sak jag gjort är ett lustigt moln som försöker bryta en regnbåge. jag kände att den var så lustig och snabbt skapad att jag t.o.m. skickade in den till losersajten tees.se där man kan skicka in tryck och förhoppningsvis få dom tryckta. jag har lyckats två gånger innan med tryck jag inte vill ha tryckta, så varför inte försöka en gång till? jag får ju lite nya t-shirts.

frankrike leder i skrivandets stund med två mål mot noll och soundtracket till babylonsjukan är faktiskt väldigt trevligt. fast detta bortsett från alla svenska stockholmsrappare som tror att de kan hantera hela sverige bara för att de är snabba i käften.

lördagen och torsdagen


har inte så mycket att säga. är inte på skrivhumör. har målat plank hemma igen, känner mig lite dåsig i huvudet och vet inte riktigt var jag är någonstans.

har räknat att jag jobbat 6,5 timma här hemma nu och med 70kr/timman så blir det knappt 500 spännisar. härligt.

nu är det färdigt


nu vet jag vad mina sommarpengar ska gĂĄ till.

un mac mini con una dataskärma, especial utformado a mac mini.
(en mac mini med en dataskärm, speciellt utformad för mac mini)

detta kommer att förhoppningsvis kosta under 10 000-lappen. macen får jag nog beställa via csn för att få det så billigt som möjligt. skärmen vet jag inte riktigt var jag ska köpa för att det ska bli billigt. men macoteket verkade ha ett helt okej pris. eller ska man kanske köpa en macbook? vet inte vad som är bäst egentligen. kanske blir en macbook. eller... jag får kanske se vad jag tjänar ihop först. detta får verkligen bli en snål sommar om jag ska få något fint köpt. åh, fy sjutton vad kul det är att kolla på saker man verkligen drömmer om att få köpa.

frank stallone - svängkung?

detta visste jag absolut inte. att sylvester stallone skulle ha en lika snygg brorsa och att brorsan dessutom är svängig 80-talsmusiker. min brorsa hade en skiva med killen och jag får nog säga att det var rätt kul att lyssna på. hittade en sida så att ni kan få provlyssna lite också. det här är nog en såndär skiva man bara kan hitta i piratkopierad version på japans gator.

darlin'
she's so popular
once more never again
i do believe in you (riktigt parydänga!)
fly together

vill ni lyssna mer på får ni antingen lista ut hur man kommer till hemsidan där jag hittade låtarna eller åka till japan och köpa skivan.

torrihallsen

har glömt berätta för er att jag jobbar lite smått på ett typsnitt. började idag och det ni ser här är bara grundskissen. återigen har jag problem med bokstaven k. brukar alltid hoppa över den och ta den sist.

jag funderar på att kalla fonten 'torrihallsen' eftersom jag är lite torr i halsen just nu. min tanke var att göra ett script-typsnitt som skulle vara lite halvsvårt att läsa. kommer bli hemskt roligt att se var detta bär. antagligen kommer jag ge upp och ta upp typsnittet om ett halvår igen.

igår ska jag förhoppningsvis åka ut till kärna och hälsa på lottie på hennes nya sommarjobb. kanske blir det också en sväng förbi caroline och jennie när dom är ledare för fotbollsskolan. caroline gillade förresten inte någon bild på henne från göteborg, så jag ger er länken en gång till så att ni kan se vilka bilder hon pratar om. jag känner mig faktiskt rätt nöjd med bilderna. har tidigare känt att mina bilder aldrig blir riktigt skarpa men det problemet verkar vara över nu. kanske beror på ljuset eller något.

nu är det nog dags att försöka avsluta mitt och tobbes tröjtryck och försöka få det tryckt nu i veckan. som det ser ut har jag inte mycket annat för mig. dåligt väder kommer det bli också. sov gott sverige!

tejpdagen

idag har jag inte gjort mycket kreativt. jag har däremot tejpat våran tegelvägg. blev det inte vackert så säg. är lite hungrig tror jag.

skrev idag på edmund. skrev om mina tankar om förra veckan och sådär. läs gärna om det när du har tid.

brorsan verkar vara dödsallvarlig när det gäller att köpa en macbook pro 2. själv vet jag att jag inte har pengar till att dela den med honom. för min del får det nog bli en mac mini med allt som går att trycka in i den eller en vit macbook. det är stora problem det här.

brittan


nu har lottie kommit hem från hultsfred. hon verkade inte ha så värst mycket att berätta, så hultsfred vad säkert jätteroligt.

jag själv har slipat och målat ett plank idag. det finns nog inget skönare ljud än det ljud osom blir när man drar en roller full med färg mot en träplanka. det där slibbiga, kladdiga, klistriga ljudet är så underbart!

götatunnlar och håkan hellström

det roliga med denna bilden är inte att nörden gör en ful ögonblicksmin. det roliga är frågorna man ställer till sig själv när man ser en 60-årig gubbe på en håkan hellström-konsert. SE FLER BILDER FRÅN DAGEN HÄR!

dagen började med en lagom lång natt och ett alltid lika roligt samtal från caroline. idag gällde det götatunneln och caroline undrade om jag ville följa med och gå genom tunneln en eller två gånger. lite tveksams tackade jag ja till erbjudandet och tog bussen 13:26 från tega.

väl inne möttes vi av massor av folk och alla verkade vara lika sugna på att vandra runt i den nysprängda tunneln. det hela var relativt trevligt. sen gick vi in på nordstan där jag köpte en grön tröja och en liten fläkt från claes ohlsson för tio koroner. tyvärr gick fläkten sönder efter att jag helt brutalt lagt ner den varsamt i min väska. sen åkte vi hem och gick till mig. jag hade planerat att slipa ett plank men grannarna var ute så jag sket i det. istället kollade vi på fotboll osv.

sen for jag in till göteborg och kollade på håkan hellström. det var en godkänd konsert. jag var lite trött för att jag ätit lite dåligt under dagen. sen kom jag hem och satte mig nästan direkt vid datorn för att berätta för åtminstonde en som läser vad jag skriver.

jag vill passa på att säga att jag även lärt mig hur simpleviewer fungerar, så jag kommer då och då lägga upp lite små album med bilder. bara att läsa det finstilta så kommer ni få se en eller kanske fyra fina bilder.

¿quién es tu padre?

idag har jag nästan gjort färdigt min broders hemsida. han spelar musik och sånt. tyvärr får jag inte vara så kreativ jag känner för att vara. men det tar jag ut lite såhär efteråt. har hällt mjölk på asfalten och ritat dave.

caroline ringde mig förut och frågade om jag ville hänga med henne och jennie och kolla på omen. men jag tackade nej till erbjudandet då jag gärna slipper se filmer om djävulskap och sånt. mådde jätteilla när jag såg exorcisten. fy skäms på er filmskapare! hur som helst så är det alltid trevligt när caroline ringer! man blir så överraskad.

lottie befinner sig på hultsfred och jag har ingen aning om vad hon springer runt och sysslar med just nu. har ringt henne några gånger och hon har faktiskt svarat de gånger jag ringt. hon mår säkert bra, fint och underbart.

imorgon ska jag antagligen börja måla vårat lilla skrank som pappa envisas med att ha uppe. alla andra i familjen hatar skranket och det verkar faktiskt som att mamma är villig att såga ner det när pappa inte är hemma. men just nu är det uppe och jag ska måla det så gott jag kan. förhoppningsvis får jag en liten sommarpeng för det.

videodags

människokräftor och marstrandstårar


skutt.jpg
På flickr kallar dom mig pösrunk.

idag blev det dags för lite poesi, ja. var ute och badade med caroline och jesper och jennie. men det var bara jag och jennie som badade. caroline hade lite problem med vad vi föredrog att kalla "kvinnliga problem". jesper sade inte vad han hade men vi misstänker att han led av samma sjukdom.

min tå börjar må bättre. kan gå normalt och allt blod som tidigare befann sig mellan min blåsa och vad som senare kom att kallas fräscha hud, är nu borta. helt fantastiskt vad lite barfotafotboll kan göra. istället har jag fått ytterligare blåsor på min andra fot och ett par rejäla rivmärken på ryggen. allt för att visa min ständiga manlighet.

ute på marstrand pratade jag med min arbetsgivare också. ska jobba två veckor på marstrand i en kiosk/frukthörna/klädaffär och mycket mer. fick en känsla av att det kommer bli väldigt intressant och roligt. den största glädjen ligger väl antagligen i att jag kommer få åka flakmoppe i stort sett varje dag.

nu är klockan snart ett och alla vuxenfilmer på tv börjar lida mot sitt slut. ska bara kolla färdigt på Fallos Gump sen går jag och lägger mig.

sov gott allihopa!

barfotarugby

nu är skolan äntligen slut. hade rätt okej betyg och är nöjd med allt förutom mitt G i matte. nu ska man bara hitta på något att göra när man nu slutat skolan. som det ser ut nu kommer det börja regna snart, jag har en stor blåsa på min tå och är gräsallergiker. annars är allt bra!

benont


efter mina extrema turer med longboarden har jag nu börjat känna en viss smärta i mitt högra ben. det är en muskelsmärta och det verkar vara tibalis anterior, extenson digitorum longus och den oläsliga muskeln under den som tagit stryk.

longboardrundans små höjdpunkter

jag har äntligen tagit mig tid att titta igenom lite foton från förra rundan. har ju skadat benet på något sätt nu så jag kan lika gärna sitta inne. vill ni se presenterna så trycker ni här någonstans. kanske här, kanske här, kanske här, kanske här, kanske här.

videoklipp frĂĄn idag(igĂĄr)

historiens längsta runda


var ute och åkte longboard konstant i 5 timmar. satt och hängde lite i kungälvs ena rondell lite bara. krukan. tog väldigt många fina bilder, ska försöka visa några. sen filmade vi när vi åkte vårdcentralsbacken och när jag åkte dubbelbräda inne på city gross. filmerna kommer nog snart!

ja mĂĄ landet leva


ja, idag fyller sverige år. eller är det därför man firar nationaldagen? har inte riktigt fattat hela grejen. kanske var det nu gustav vasa vann det första vasa-loppet.

skrev ut massa plansher i skolan häromdagen förresten. klicka lite här och där eller på bilden för att se.
aldrig ska man fĂĄ ha nĂĄgot kul.

party

var ute på partaj hos tove idag. känns som att det hade varit trevligare att vara med lottie eller sophia. sophia hade varit lite extra trevlig, vet inte vad man hade hittat på med henne ikväll.

åkte longboard ute hos tove också. tyvärr bor hon mitt inne i skogen och den enda väg som fanns var grusväg. ramlade och skrapade i armbågen och ryggen. på smalbenet fick jag ett skärsår av någon anledning.

känns skönt att skolan snart är slut och att edmund äntligen är uppe. funderar starkt på att ta ledigt på måndag, alla andra är ju lediga då! får se hur jag gör. ska koda brorsans hemsida också, får se hur det blir med den biten.

igår hittade jag en grej på skolan som handlade om vette sjutton. hur som helst hade de som gjort grejen fått tag på en logotyp jag tänkte göra till en tävling på min skola där man skulle göra en logotyp till skolans alla elever. jag skickade aldrig in den och kan alltså inte förstå hur sjutton dom fått tag på den. allt jag vet är att jag är lite ilsken och förvånad, fundersam och snorig.